Familiale overnamebegeleiding voor KMO’s

Dendooven Consulting is geen klassiek M&A kantoor, wel een partner die meedenkt, discreet handelt en cijfers als de basis neemt voor beslissingen. Met +15 jaar ervaring in accountancy, overnamebegeleiding en financieel bedrijfsadvies, zijn wij uw persoonlijke compagnon de route.

U zoekt een betrouwbare partij om de familiale bedrijfsoverdracht in goede banen te leiden en objectief te overzien. Ons team begeleidt u persoonlijk in elke stap van het overnameproces, stelt een gedetailleerd overnameplan op en beschikt over een uitgebreid kennisnetwerk.

Familiaal overnametraject bij Dendooven M&A Consulting

Een familiale overname of opvolging is een persoonlijke aangelegenheid waarbij een levenswerk overgedragen wordt aan een nieuwe generatie. Dit kan door pensionering of bij het uitkijken naar nieuwe opportuniteiten.

Er kan beslist worden om een gedeeltelijke of volledige verkoop op te zetten waarbij de ondernemer al dan niet nog een tijdje zelf mee aan het roer staat. Een tweede mogelijkheid is een schenking van de bedrijfsaandelen te doen, wat in de toekomst eventuele erfrechtelijke vraagstukken kan vermijden.

Ongeacht de keuze, het familiale overnameproces gaat gepaard met emotie en vergt dus tijd én een goede voorbereiding. Er moet geluisterd worden naar de verwachtingen van alle betrokken partijen op vlak van erfenis, langetermijnvisie, functierollen, betalingen, organisatie, verloning, fiscale structuren, modaliteiten, enz.

Dendooven Consulting gaat persoonlijk te werk en behoudt een objectief oog op alle stappen van het overnameplan: van de eerste gesprekken, tot het bankdossier en de fiscaal-juridische herstructurering na overname. Wij leren uw onderneming door en door kennen, becijferen de potentiële scenario’s en blikken graag vooruit op de toekomst van het bedrijf.

Onze begeleiding bij familiale bedrijfsoverdracht

  • Een kennismakend gesprek
  • Objectieve waardebepaling van uw bedrijf (indien nodig)
  • De verschillende overnamescenario’s doorspreken
  • Onderhandeling
  • Coördinatie van de verkoopstransactie: juridisch advies omtrent structuren, cashflowplanning, het financieringsdossier voor de bank…
  • Post-overnamebegeleiding: vendor lening, subsidie-aanvraag, interesten, uit- & voorafbetalingen, investeringen, vastgoed, bestuurderbenoeming,…
familiale overnamebegeleiding bedrijfsoverdracht

Samenzitten over uw toekomst?

Wenst u een vrijblijvend gesprek in te plannen om uw bedrijfsplannen te bespreken of heeft u een vraag voor ons? Wij helpen u graag.

Dendooven Consulting ©  | Privacybeleid