Investeert u in een groen wagenpark?

De elektrische bedrijfswagens zijn niet meer weg te denken uit een bedrijfsfleet. Ze worden steeds meer gepromoot en vanaf 2026 zullen enkel nog 100% elektrische bedrijfs- en salariswagens van een fiscaal voordeel genieten. Om alle elektrische bestuurders van stroom te voorzien wil minister voor Mobiliteit Lydia Peeters tegen 2025 minstens 30 000 extra semipublieke laadpalen voorzien.

Vlaamse overheid steunt de bedrijven met subsidies & belastingaftrek

Om bedrijven te stimuleren hun wagenpark te elektrificeren, voorziet de Belgische overheid een pakket steunmaatregelen. Nog tot en met 1 september 2021 kunnen Vlaamse bedrijven de ‘Clean Power for Transport’-subsidie aanvragen. Momenteel werden er al zo’n 220 aanvragen ingediend voor de aanleg van 6000 laadpalen, 90 snelladers en 270 ultrasnelladers. De subsidie beperkt zich tot 20% van de aanlegkosten van de laadpaal en bedraagt max. €1000 per laadpaal.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de laadpunten minstens 10 uur per dag voor het publiek toegankelijk zijn, een normaal of hoog vermogen hebben (min. 3kW), van groene stroom voorzien zijn en er moet geladen kunnen worden met gangbare laadpassen en marktconforme prijzen. Daarnaast kunnen Vlaamse bedrijven rekenen op 200% belastingaftrek op de investering in laadinfrastructuur.

elektrische wagen laadpalen

Potentieelkaarten

In december publiceert de Vlaamse overheid de Potentieelkaarten, deze geven aan waar welke laadpaal moet komen of al staat. Dit maakt het makkelijker voor bedrijven om te bepalen in welke locaties ze willen investeren. Daarnaast zullen ze de langdurige procedures inkorten.

Persoonlijke begeleiding door Dendooven Consulting

Wil u graag persoonlijke begeleiding bij het aanvragen van subsidies of advies omtrent de fiscale voordelen van het investeren in een groen wagenpark en laadpunten. Wij helpen u graag, neem contact op met ons via ilse@dendoovenconsulting.be, via het contactformulier of op het nummer+32 473 29 96 96.