Een frisse blik op de toekomst van accountancy: “Door onze focus op consulting en software claimen we onze plek in tijden van consolidatie”

In een wereld waarin de accountancysector vaak wordt gekenmerkt door rigide structuren en traditionele benaderingen, bewandelen wij, een atypisch parcours. Met onze sterke focus op kmo-vennootschappen en een diepgaand engagement voor het welbevinden van het team én klanten, positioneren we ons als klankbord en vertrouwenspersoon van heel wat (groei)bedrijven op zoek naar fiscale optimalisatie.

Eén van onze klanten verwees naar ons als het ‘boetiekhotel onder de accountants” – een term waarin we onze identiteit en visie weerspiegeld zien. Een eigenzinnige en persoonlijke aanpak gecombineerd met een hoogkwalitatieve service. Kleinschalig, met maximale focus op de klant – sterk genesteld tussen de big 4’s en consoliderende boekhoudkantoren.

Dit interview is geschreven in samenwerking met AccountancyVandaag en werd gepubliceerd op 02/05/2024.

De toegevoegde waarde van een divers team

De missie van Ilse bij Dendooven Consulting? Het accountancyberoep opnieuw aantrekkelijker maken. Met een achtergrond bij Deloitte en haar jarenlange ervaring als gastprofessor aan de UGent, slaagt ze er als geen ander in om haar technische expertise te koppelen aan een uitgesproken menselijke benadering.

“Ik geloof sterk in het stimuleren van een fijne werksfeer, waarbij jonge professionals volop kunnen genieten van de vrijheid om hun soft skills aan te scherpen, om hun interesseveld te verbreden en om hun verantwoordelijkheid op te nemen in rechtstreeks contact met de klant.” – Ilse

Naast het investeren in jonge, gepassioneerde werknemers, ligt onze sleutel tot succes ook bij de meer ervaren profielen. Dendooven Consulting geniet van een gezonde personeelsmix, waarbij gedeelde kennisoverdracht centraal staat. Onze oudere medewerkers hebben veel kennis en praktijkervaring, die ze maar wat graag delen met onze jongere collega’s. Daarnaast hebben we ook een interne Sharepoint vol interessante cursussen en krijgt elke medewerker jaarlijks een persoonlijk opleidingsbudget. Na elke opleiding delen we die kennis steeds intern, zodat onze medewerkers samen kunnen leren en groeien.